par ligger i sengen

Når man scroller gennem sit newsfeed på Facebook og andre sociale medier, ser man ofte en masse lykkelige par der udstiller deres næsten perfekte liv sammen. Det flyder med billeder af lykkelige par, der spiser lækre middage på dyre restauranter i København, tager på ferier og har andre lykkelige stunder. Selv om rigtig mange af disse billeder sjældent viser det fulde billede og ofte er opstillede, er det i følge nye undersøgelser super vigtigt at skilte med og vise sit parforhold frem for omverdenen.

Et godt parforhold påvirker vores fysikske tilstand

Når et parforhold bare spiller, har det helt fantastisk stor betydning for vores følelse af lykke, tilfredshed med livet generelt. Men det har faktisk også en stor betydning for vores fysiske helbred konkluderer undersøgelser som et hold forskere fra Københavnsuniversitet stod bag for et par år siden.

I undersøgelsen har et hold forskere fulgt næsten 2000 par over 50 år siden 1992 for at sammenligne deres glæde ved deres parforhold med deres fysiske helbred. Resultaterne viser tydeligt, at mennesker med en ulykkelig eller utilfreds partner har langt dårligere fysisk helbred, kondition og dyrker mindre sport og motion. De vurderer samtidig deres generelle helbred dårligere end dem med en glad partner.

Et andet forskningsprojekter fra København har tidligere påvist, at par der lever lykkeligt sammen sent i liver generelt er langt mere sunde og lever længere end singler. Derfor kan det være en god idé at gå i parterapi hvis der er knas i parforholdet.

Læs også: nye terapeuter i Roskilde og Vejle

Her er listen med 6 ting som SKAL være til stede i et velfungerende parforhold

1. Indsats

Den absolut vigtigste ting for et sundt parforhold er at gøre sig umage for hinanden og giver sit bedste. I praksis betyder det at man skal være positive og åbne overfor hinanden, man skal lytte til hinanden og naturligvis også respektere hinanden.

Hvis man ignorer hinanden i et parforhold eller kommer ind i negative rutiner og mønstrer hvor man har konflikter og skænderier over småting, så kan parforholdet let gå i stykker” udtaler anerkendt psykolog og parterapeut fra København.

2. Vær fælles om de praktiske gøremål

Det betyder ikke, at man skal begynder at udføre millimeter  demokrati og alt bliver målt og vejet og hver begge parter l lave præcis det samme. Det vigtige er at begge parter oplever, at den anden og bidrager og yder en indsats i dagligdagen.

3. Fortæl omverden om din fantastiske kæreste 

Forskning viser tydeligt, at det er vigtigt at skilte med sit parforhold og viser sin kærlighed til omverdenen og til hinanden. Det kan måske lyder lidt overraskende men det bekræfter overfor hinanden at man vil hinanden og man ikke er på udkig efter en erstatning. Denne tendens er dog tydeligst blandt par i de store byer som eksempelvis København, hvor vi har lidt mere behov for at føle os trygge.

4. Partnerens venner og familie

At lære hinandens venner og familie at kende er også en vigtig faktor for et sundt og velfungerende parforhold. Kommer man ikke godt ud af det med kærestens familie og venner, kan dette på sigt have store konsekvenser for parforholdet

5. Samme interesse – til en vis grad

Man behøver slet ikke at være fuldstændig ens, men det er vigtigt, at have nogenlunde samme livsstil og værdier, da det skaber tryghed og gør intimitet i parforholdet lettere.

6. Sex er også en vigtig faktor for et sundt og velfungerende parforhold

Den tætte kontakt til hinanden er vigtig, så uanset om det er sex eller “bare” tæt fysisk kontakt, som eksempelvis ved at ligge i ske, så er det vigtigt for et parforhold. Mange studier har dog påvist, at et parforhold, der hovedsageligt er baseret på respekt, omsorg og positive oplevelser, har de bedste odds i det lange løb og forhold der hovedsageligt er baseret på passion, begær, lyst og sex klarer sig i længden dårligere.

Alle disse ting kan være til stede i mindre grad end andre og det behøver det ikke at vælte hele parforholdet hvis der er nogen ting som ikke rigtig fungerer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *