flirt i parforholdet er super vigtigt

Resultater fra en ny stor amerikansk undersøgelse, hvor mere end 3000 par er blevet fulgt i en årrække viser, at der faktisk er en rækker ting og betingelser som går igen i langt de fleste langtidsholdbare parforhold og dermed mener forskerne at have fundet grundstenene til et godt og langt parforhold.

Oplev noget sammen

Når man oplever noget sammen får man en fælles referencerammer, som er positiv og noget man sammen kan kigge tilbage på og grine af. Men det er også vigtig at gøre nogle helt trivielle små ting sammen og at pleje fællesskabet, hvis forholdet skal bestå og udvikle sig. Dette kan eksempelvis være at spise aftensmad sammen hver aften og få talt sammen, eller gå i seng samtidig om aftenen eller kysse farvel når man tager på arbejde. Dette er positive eksempler på handlinger, som styrker fællesskabet og teamfølelsen.

“Når teamfølelsen bliver stærkere, vil man også knytte et tættere bånd” udtaler parterapeut fra København.

Lær at leve med en konflikt du ikke kan ændre

Hvis I har en konflikt i parforholdet som er gået i hårdknude kan det ofte skyldes at I har konflikter med nogle af menneskets dybeste ønsker og behov. I sunde og harmoniske parforhold, ser man meget ofte partnere hjælpe hinanden med at realisere deres drømme på en støttende måde.

Gå på kompromis

Løsningen af langt de fleste konflikter og problemer i parforhold er at acceptere hinandens forskellige personligheder. Undgå af starte hårde konfrontationer når I diskutere da det ikke fører til noget godt. Prøv derimod at berolige og trøste hinanden, og forsøg at finde et kompromis i begge kan acceptere.

Brug hinanden i hverdagen

Udgangspunktet for at godt og velfungerende parforhold er, at hverdagen fungerer optimalt – også når der ikke lige er tid til de store romantiske følelser. Støt hinanden i dagligdagen. Gå ud at handle sammen eller klar hverdagens gøremål sammen, eller spørg indtil hinandens dag og  hvordan dagen er gået, når man mødes om aftenen efter en lang arbejdsdag. Vis hinanden at er oprigtig er interesserede og engageret i hinandens liv.

Lyt til og forstå din partner

Her kan mænd og kvinde være meget forskellige. Nogle kvinder accepterer som en selvfølgelighed partnerens meninger, holdninger og indflydelse. Mænd kan derimod have svært ved at dele magten. Dette kunne være hvis man skal købe ny bil eller andre store ting som typisk lægger indenfor mandens ekspertise. Her kan mænd ofte lære en del om den følelsesmæssige intelligens af deres partnere og måske lære at lidt slække på krav om prestigen og indimellem give efter for deres behov for at vinde i det lange løb. Til gengæld vil man få tillid og respekt mellem partnere til at vokse på sigt.

Deltag i hinandens liv

Dette punk er super vigtigt. Du kunne jo starte med at spørge dig selv: Hvor godt kender du egentlig din partner og din partners venner og familie?

Venskab, fælles relationer og intimitet er noget af det vigtigste der holder parforholdet sammen. Når par kender hinanden rigtig godt, er de også bedre rustede til at håndtere udfordrende konflikter og opslidende problemer i hverdagen. Det er derfor vigtigt, at I taler åbent om de udfordringer i oplever, hvilke ting i døjer med men også hvad I er glade for og som går godt – og husker at spørge til din partners liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *