Her ses et glad par. De har forbedret deres parforhold.

Der er ikke noget, som går godt, helt af sig selv. Dette gælder også for parforholdet. Der er rigtig mange parforhold som kun vare i ganske kort tid. Man skal selvfølgelig ikke blive sammen for enhver pris, men der er små og tilgængelige tiltag, som parterne kan gøre for at styrke relationen og sammenholdet og dermed øge chancerne for at forholdet vil overleve de første dage. Hvis I lige er gået fra hinanden og har kærestesorger, kan du læse et godt indlæg om kæreste sorger her:

Kom styrket gennem din kærestesorg

Det er forbavsende hvor lidt tid, der bliver brugt på at pleje hinanden. Det kan måske virke til, at vi bruger største del af tiden alene, det kan gælde på arbejdet hvor vi har en fed karriere kørende, nede i fitnesscentret eller bag iPaden eller telefonen. Hvor mange ord får vi egentlig udvekslet med vores partner og fik vi nu også spurgt indtil hvad vedkommende har lavet og tænkt i dag? Det kan være med til at skabe afstand mellem jer, og I vil miste den intimitet, som I havde sammen da i var nyforelskede.

Der er derfor, at vi her kommer med nogle forslag til, hvordan I kan komme tættere på hinanden og mindske den voksende distance mellem. For det er på tide at sætte ind. Forslagene skal give jer nogle muligheder for at skabe større nærvær, mere glæde og i det hele taget styrke jeres sammenhørighed.

Kvalitetstid

Sluk for den telefon eller iPad! At sidde med et elektronisk dims er ligesom at sidde i en osteklokke og signalere ”Jeg vil ikke forstyrres, lad mig være”. Det er en intimitets og romantik dræber. Tal sammen, gå en tur, leg en leg, og det er kun få ting man kan gøre sammen. I skal nok finde på noget at lave, det er jeg sikker på.

Vær nærværende

Nå I endelig er sammen efter en lang dag på arbejdet så vær sammen. Spørg, lyt og hør efter, hvad den anden har tænkt og oplevet i løbet af dagen. Lyt ikke for at give svar, men lyt og forstå. Det er en ganske almindelig samtale. Det vil være med til at øge empatien og du vil komme til at lære din partner bedre at kende.

Udtryk din taknemmelighed

Vi tager ofte hinanden forgivet og vi bliver hurtigt vant til at den anden bare er her. Det er derfor vigtigt, at I udtrykker jeres glæde og taknemmelighed overfor hinanden. Send en sms af sted med nogle søde ord eller kys/kram din partner når vedkommende kommer hjem fra arbejde. Find ud af hvad din partner bedst kan lide.

Sig undskyld

Intet og ingen af os er perfekte og fejlfrie. Og det er heller ikke noget vi skal hige efter at blive. Det er med andre ord uopnåeligt. Der er hele tiden smuttere og tidspunkter, hvor vi ønsker, at vi havde handlet anderledes. Sådanne ting sker. Men tag ansvaret og sig undskyld.

Find hinandens styrker

Lad være med at lede efter hullerne på vejen, og dermed din partners fejl. Find i stedet ud af hvilke styrker I har, både hver for sig og sammen. Sammen vil I blive stærkere og I vil kunne modstå stor modstand. Kommenter på din partners styrker. Det vil booste sammenholdet, at man bliver lagt mærke til.

Det var fem forslag, som vil være med til at give jer, nogle redskaber der kan være med til at sikre større intimitet og sammenhørig mellem jer. Der er sikkert flere forslag, som kunne gøre det samme, det er bare med at lede efter dem. Og det er heller ikke sikkert at disse forslag passer til jeres situation og i jeres forhold. Men det kan være en start med nogle små enkle råd, som I let kan begynde med. I starten er det altid små skridt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *