Her ses et smuk par. De er til parterapi

Hvorfor parterapi?

Du har sikkert mange spørgsmål hvorfor dig og din partner burde gå i parterapi? Spørgsmål som; Er det noget for dig og din partner, hvor står vi i vores parforhold og hvad sker der i mit liv, som gør at jeg søger svar? Hvis du har en bekymring, føler dig usikker på din partner eller du føler afstanden er vokset mellem jer og I ikke længere kommunikere som I plejede at gøre, kan det være en god ide at lade en parterapeut hjælpe dig og din partner på rette vej igen. Eller hvis I dagligt oplever konflikter og uoverensstemmelser og I føler det er en ond spiral, som I ikke kan komme ud af, så kan parterapi hjælpe jer.

Nogle problemer i parforhold kan ikke løses effektivt nok på egen hånd, der skal professionel hjælp til. Parterapi kan hjælpe jer til en dybere forståelse og et bedre kendskab om hinanden og det vil give jer et intimt forhold.

Der er rigtig mange, som vælger at gå i længere parterapi. Mange par vælger at få deres parforhold servicetjekket og bruger dermed parterapi præventivt. Nogle par vælger først at gå til parterapi efter skaden er sket og det kan derfor været meget svært at rette op på de skader, som det har forvoldt parforholdet. Et længere varende forløb hos en parterapeut sikre at I kommer hinanden ved og det sikre en bedre og mere stabil kommunikation mellem jer. Men det skal siges, at parterapi ikke kan hjælpe alle par. Nogle par er så langt ude, at det er svært at gøre skaden god igen. Det kan være den anden har været utro eller forelskelsen og tiltrækningen ikke længere er eksisterende. Det er derfor en god ide, at book en tid hos en parterapeut, så snart du mærker at parforholdet er ved at komme ud på et sidespor.

Indsatsen fra parret er afgørende

Nu tænker du sikkert om det virker? Og ja, det gør det. Undersøgelser viser, at 7 ud af 10 par som valgte at indgå et kontinuerligt forløb, fik et markant bedre parforhold. Men det kræver, at I begge er motiverede, engagerede og har et fælles ønske om at få det bedre i jeres parforhold, hvis det skal virke. I skal være klar til at håndtere problemerne der kommer. Mange par oplever positive ændringer i deres parforhold efter kun et møde med en parterapeut, men det afhænger som sagt af jeres engagement.

Midt i en krise, kan problemerne i parforholdet virke helt uoverskuelige, og det kan være svært at se, hvordan det skal lykkes. Men der er lys forenden af tunnelen på den anden side. I kriser eksisterer der også muligheder for at vende det negative til noget positivt. For parforholdet vil det betyde, at I får bearbejdet de uhensigtsmæssige ting der i første omgang startede problemerne. Det vil i sidste ende styrke forholdet og sikre en bedre kommunikation mellem jer, hvis det bliver professionelt behandlet af en parterapeut.

Kemi er altafgørende

Sidder du og overvejer om dig og din partner skal gå til parterapeut, er der i den forbindelse nogle forhold som er vigtige i jeres valg af parterapeut. Det er altafgørende, at det er den helt rigtige parterapeut, der kan tilbyde jer et godt og konstruktivt forløb. De fleste parterapeuter tilbyder en gratis konsultation over telefonen. Det kan hjælpe jer til at finde ud af, om den rette kemi mellem dig og parterapeuten er til stede. I skal have et indtryk af at parterapeuten er engageret og oprigtig interesseret i jer og har forstået jeres problem. Hvis I føler, at parterapeuten kun er ude på at booke en tid med, er det bedste I kan gøre, at finde en anden parterapeut. Både parterapeutens og jeres eget engagement er lige vigtigt, hvis parterapien skal virke og få jer på rette vej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *