Her ses en kvinde som ligger i græsset mens er i trance

Hvad er hypnose?

Hypnose og parterapi. Hvad har det med hinanden tænker du sikkert? Men der er nogle parterapeuter som har haft succes med at bruge hypnose i deres arbejde med par som oplever problemer og udfordringer i hverdagen. Hypnose og parterapi tilbydes primært af parterapeuter i København og kan hjælpe par med at udelukke alt det ydre og hjælpe dem med at fokusere på det indre. Nogle steder tilbydes Parterapi og hypnose som en effektiv metode, hvor den enkelte kan arbejde med sig selv. Fokus skal være rettet indad. Det hjælper dem til at fokusere på ét bestemt emne, som vedrører parforholdet. Denne behandlingsform i parterapi er effektiv, da den hjælper parret med at træde ind i det ubevidste. Den kan altså afhjælpe  med de problemer i parforholdet som kun eksisterer i det ubevidste. Selve hypnosen er en metode, som psykisk afslappet og mere parat til at komme ind og arbejde med dig selv. Den giver adgang til det føromtalte ubevidste i dit sind. I det ubevidste rummer der alt det du har registreret og oplevet, men det er ting, som du aldrig har fået sat ord på. Der kan være oplevelser fra din tidligste barndom til nu.

En kvinde er til terapi, hvor hun bliver hypnotiseretUdfordringer og problemer i parforholdet, kan derfor skyldes, hvis den ene har oplevet noget som har sat sit præg i en negativ måde som vedkommende er præget af. Og denne adfærd kan gå udover parforholdet, hvis den anden oplever sin partner gør mærkelige og negative ting, som kun er til skade for parforholdet. Hypnose kan dermed hjælpe vedkommende til at ændre sine tanker, kognitive mindset og vaner på et dybere niveau. Dette kan betyde at overgangen i de forandringer bliver nemmere og mere naturligt.

Hvordan kan det hjælpe par?

Den måde som parterapeuter bruger hypnose på, kan bruges på to måder. Den kan give et boost i forhold til det, som I går og savner. Hvis det er for lidt nærvær og intimitet, kan det afhjælpe dette problem. Den kan hjælpe par med at genfinde den nærhed og intimitet, som man havde i starten af forholdet. Og det kan som tidligere beskrevet løsne op for de gamle vaner og reaktionsmønstre. Når man er hypnotiseret hedder det at være ”i trance”. Denne trance er effektiv, da man stadig er fuldt bevidst og tilstede, men uden det bedømmende filter, som man normalt har. Det gør din sansning mere ren og lige til. En renere sansning kan, gennem trance, gøre at man igen kan begynde at genopbygge og styrke den positive følelse af samhørighed, tillid og kærlighed. Selve trancen er en naturlig tilstand og som vi alle sammen oplever, selvom vi ikke er bevidste om det. Det kan f.eks. være

  • Når vi ser tv og ikke rigtig følger med i, hvad der sker.
  • Når vi dagdrømmer og bare falder i staver.
  • Når vi læser en bog eller ser en film, som vi fuldstændig er fortabt over.

Når disse ting forekommer, så kan man sige at hypnose er en metode til at skabe en tilstand, man allerede er bekendt med.

Behandlingen

En behandling foregår typisk ved at aktivere det underbevidste og du begynder at mærke din krop og tanker mere tydeligt. Man skal holde fast i de positive tanker og man begynder at skelne mellem rigtige og forkerte følelser og de handlinger som disse må afføde. Parterapeuten vil guide dig hele vejen. Dig og parterapeuten vil sammen kredse om de problemer og udfordringer, som du gerne vil have hjælp til. Nogle emner kræver ekstra behandlinger, hvis første behandling ikke var nok. Efter behandlinger følges derop på de tanker og det som klienten fik sagt under trancen. Det sker i en samtale med terapeuten, hvor de positive tanker fastholdes og de positive forandringer som hypnosen gerne skulle give klienten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *