to mennesker sidder på en strand i Frankrig

Det er ikke noget nyt at kærligheden har det svært i disse dage – men der er flere ting, du bør overveje inden du vælger at opløse dit parforhold eller ægteskab.

I vores kultur og i den travle hverdag de fleste af os lever i er det blevet sværere at pleje kærligheden og parforholdet. Det er der mange årsager til. Vi har så forskellige mange muligheder og mange ting at vælge til og fra. Vi får dog ofte ikke forholdt os til dét der virkelig betyder noget og – når alt kommer til alt er det vigtigste for vores liv. Men det er også sindssygt svært.

Vi er simpelthen ikke bevidste nok om at alle de valg vi foretager os samtidig også er et fravalg. Og vi får ikke mærket efter og spurgt os selv i tide om vi nu også har gennemtænkt situationen og de muligheder og konsekvenser vores valg har. Det er netop det en dygtig og kompetent parterapeut kan hjælpe med at belyse.

Det tager tid at mærke efter hvordan det virkelig føles. At finde ud af hvem man er som par og om kærligheden og parforholdet er på rette vej. Det er netop det mange mennesker har rigtig svært ved. Vi er dårlige til at erkende, at vi ikke er gode nok til at prioritere vores tid og partner og vores liv generelt.

Signaler du bør reagere på

Mange par, der er ved at glide fra hinanden, ønsker ofte at få hjælp til at finde ud af, hvordan man kommer videre bedst muligt – hvad enten det er sammen eller hver for sig. Uanset om man kommer fra Odense, Århus eller København – eller et hvilken som helst andet sted i landet er problemerne ofte de samme. Men både skilsmisser og opbrud går udover børn, som på mange måder lider under forældrenes skilsmisser og det kan have vidtrækkende konsekvenser som hele deres opvækst.

Når par er kommet til skilsmissetankerne, har de som regel rigtig mange forskellige bud på, hvad der er gået galt – og det kan vi andre helt sikkert lære en masse af.

Så konklusionen er at gøre noget ved problemerne og kæmp for jeres parforhold og går i parterapi hvis I oplever problemer – også selv om det nogle gange kan være rigtig svært.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *