Parforholdets kriser

Når vi er i et længerevarende parforhold opstår der problemer på et tidspunkt – det er helt uundgåeligt. Nogle kriser er store og dybe og andre er mindre kriser som vi let kommer over. Vi har lavet en lille liste over begivenheder som har en tendens til at udvikle sig til egentlige kriser. Mange parterapeuter ser ofte de samme kriser gå igen i mange parforhold, som derfor vælger at gå i parterapi.

1: Når forelskelsen har lagt sig

Når forelskelsesrusen har lagt sig og sommerfuglene i maven er forsvundet bliver det vi kendte som “du og jer” til “os” i stedet.

Pludselig bliver vi opmærksomme på alle hinandens svagheder og fejl. I denne periode er det vigtig at være villige til at indgå kompromisser, som ofte kan være svære, og som potentielt fører til store konflikter.

Det er vigtigt ikke at lade sig skræmme af partnerens fejl og mangler – prøv i stedet at erkende, at intet er statisk og ar alt i livet forandre sig hele tiden.

Det er en god ide at være opmærksomme på at intet er sort eller hvidt. Undgå at sætte hinanden i bås med etiketter, stil i stedet for spørgsmål, og lav aftaler om hvordan I vil have det sammen.

2. Når brylluppet er forbi

Denne store dag er overstået og hele planlægningscirkusset er forbi. I denne tid er der mange der spørger sig selv – Hvad nu? Faktisk viser undersøgelser at mange rammes af en slags postbryllupsdepression – og det skal man tage seriøst.

I denne periode gælder det om at finde nye mål, som I sammen kan længes og stræbe efter og drømme som i sammen kan forfølge.

3. Jalousi er ødelæggende

Jalousi kan være ødelæggende for et parforhold. Det kan være alt fra at bekymre sig over kollegaer eller hvem din partner taler med på Facebook.

Jalousi er helt naturligt og mange oplever fra tid til anden en form for jalousi.

Hvis I oplever jalousi så vis hinanden tillid at tal om det.

Vær meget opmærksom på ikke at kontrollere hinanden for meget. At begynde at snage i hinandens mobiler og læse sin partners sms og mail er ikke godt for parforholdet – tal i stedet om det.

4. Efter barn nr. 1

Børn er et af de mest udfordrende og hårdeste ting, et par kan komme ud for. Når man kigger på statistikkerne ses det at rigtig mange skilles i løbet af barnets første par leveår.

Barnet kræver vores fulde opmærksom og vi kan let glemme hinanden.

Bevar jeres parforhold og prioriter hinanden. Husk at give hinanden opmærksomhed og ros og kærlighed. Sæt tid af til at være kun jer to. Gør noget sammen, som I synes er dejligt.

5. Udvikling
Når hverdagen kommer og dagene glider ind i hinanden bliver alting kedeligt og forudsigeligt. Vi glemmer at have sex, selvom vi begyndelsen knaldede I som kaniner. Forholdet har udviklet sig til et venskab og der går længere og længere tid mellem de intime stunder.

Det er selvfølgelig ok ikke at dyrke sex i perioder. Men alligevel rigtig vigtigt, at man har fysisk kontakt – hver dag

Det kan være et kys eller et kram og vi må aldrig holde op med at vise nærhed og at være intime sammen – det er det holder jer sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *