De konflikter som hyppigst giver skilsmisse

Hvis I har styr på disse 6 ting som ofte udfordre parforholdet er i kommet langt.

Sociologiprofessor og parforholds ekspert Terri Orbuch fra Oakland University, har undersøgt hvad der er de mest hyppige årsager til konflikter i parforhold, og her er konklusionen fra undersøgelsen:

1) Tillid eller mangel på sammen

Tillid er helt grundlæggende i ethvert parforhold. Hvis man ikke har tillid og stoler på hinanden, er det et faresignal i parforholdet.
Tag en snak om problemerne og det der udfordrer Jer og hvorfor I ikke har tillid til hinanden. Prøv at finde de ting der kan genskabe tilliden i parforholdet.

2. Dårlig sex

Dårlig eller manglende sex er en stor udfordring i mange parforhold. Selv som man elsker hinanden kan der være problemer i sexlivet. I kan have forskellige behov, for hvor meget og hvor længe langengynastikken skal vare og hvilken type sex, I godt kan lide. Behov kan også ændre sig over tid, og det kan skabe flere udfordringer i parforholdet. Her er åbenbenhed og kommunikation vigtigt, så I kan få en ærlig snak om de ting der I vil og ikke vil.

3. Mangelfuld kommunikation

Kommunikation er en stor udfordring I langt de fleste parforhold. Hos mange af landets parterapeuter er det ofte kommunikation der er på dagsordenen. I parterapi lærer man forskellige øvelser som styrker kommunikationen i mellem Jer. Mange par tror fejlagtigt, at samarbejde om hverdagens gøremål og pligter bidrager til at øge forståelsen  mellem par. Men sådan er det ikke.

Jeres kommunikation kan klart forbedres, hvis I dagligt bruger mindst 10 minutter på at tale om alt muligt andet, end hvem, der skal hente ungerne eller hvem og alverdens andre gøremål.

4. Penge og økonomi

Penge er et sårbart punkt får mange par. At få lavet klare aftaler om hvem der betaler hvad kan fjerne de fleste konflikter omkring penge.

Man bør derfor tage en snak om penge løbende, så der er størst mulig gennemsigtighed. Læg sammen et budget med planer for, hvordan I vil bruge pengene. Store finansielle afgørelse bør altid træffes i fællesskab.

Et billede af tillid
Tillid er afgørende for et godt parforhold

5. Hverdagens pligter og opgaver

Fordel opgaverne ligeligt i mellem Jer. Find ud af hvem gør hvad og hvor meget i hjemmet. Mange konflikter opstår fordi, især kvinden i forholdet oplever, at hun står med ansvaret for det hele derhjemme. Fordel det på en retfærdig måde. Tag en diskussion om emnet, når I begge er afslappede og i godt humør og ikke stresser rundt. Fortæl hinanden om jeres forventninger og prøv så vidt muligt at blive enige om løsninger, som er retfærdige.

6. Kan I løse konflikter?

Jeres evne til at løse konflikter selv er afgørende for et godt parforhold. Næsten alle par skændes fra tid til anden og det er der som sådan ikke noget i vejen med. Antallet af konflikter er heller ikke afgørende – det der er afgørende, er Jeres måde at håndtere konflikterne på – altså jeres evner til konflikthåndteringen. Store højlydte skænderier, skrig og fornærmelse er ikke godt for parforholdet.

Det betyder ikke at man skal feje det hele ind under gulvtæppet. Vælg i stedet det rigtige tidspunkt for en diskussion. Diskuter aldrig mens børn er til stede, sent om aftenen eller når I kommer udkørte hjem fra job.

Hold altid dine synspunkter på egen banehalvdel og fortæl hvordan konflikten opleves for dig, i stedet for at kritisere din partner.
Start gerne dine sætninger med “jeg føler”, eller “jeg synes”.
Lyt til, hvad din partner siger og mener, i stedet for at koncentrere dig om din egen reaktion på det, der bliver sagt og hvad du skal svare tilbage med. Lyt er nøgleordet her.
Forsøg også at bevare roen, og husk, at uenighed slet ikke er det samme som manglende respekt.

One Reply to “De 6 mest almindelige ting der giver konflikter i parforholdet”

 1. Min oplevelse er, at en af de primære årsag til konflikter og kriser er manglende følelsesmæssig nærhed.

  Følelsesmæssig nærhed er en luftig størrelse, som vi ikke altid ligger mærke til. Men tegnene på manglende nærhed er, at vi ikke deler det sårbare med hinanden. i stedet holder vi vores inderste tanker og dybeste følelser for os selv.

  Uden fortrolighed og nærhed kan det opleves som om, vores kæreste er en fremmed, vi ikke rigtig kender mere.

  Uden nærhed bliver en lille uenighed nemt til en konflikt eller krise, fordi vi nedenunder uenigheden allerede har givet slip på hinanden. For uden nærhed, ingen kærlighed og tosomhed. Kun ensomhed.

  Heldigvis kan vi skabe nærhed, hvis vi vil. Det bedste sted at starte er at prioritere dybe samtaler hver dag.
  5-10 min. med nærvær og øjenkontakt kan gøre en stor forskel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *