Tid i parforholdet er afgørende

Her får du 5 små tips, som kan give nyt liv til kærligheden til din partner, hvis I har brug for et lille indspark, som lynhurtigt kan forbedre parforholdet. Artiklen er udarbejde i samarbejde med mediet Lovecast.

1. Er Jeres tid i ballance?

Noget af det allervigtigste at kigge på i et parforhold er Jeres fordelling af tid. Bruger I tid nok på hinanden? Tid hvor det kun er Jer og hvor I udelukkende fokuserer på hinanden og på parforholdet?

Selvom de fleste mennesker har travlt og en masse ting der skal fikses, er det vigtigt at planlægge tid sammen hvor det kun er Jer.

Hiv eventuelt en dag ud af kalenderen i ny og næ eller indfør en kærestedag hver 14. dag og giv hinanden den nødvendige tid til samvær, helt uden børn og hverdagens praktiske gøremål. Det vil kunne genoplive parforholdet og skabe en helt ny relation til hinanden som kærester. Det er samtidig vigtig at have tid for sig selv, da de fleste mennesker har brug alene tid for at lade op.

2. Gamle konflikter skal væk

Gamle konflikter som måske dukker op igen og igen og giver problemer skal væk – helt væk. Derfor er det en god idé at lave en liste over de ting, som giver Jer problemer og som måske ofte starter skænderier.

Tal om hvad I kan gøre for at lægge problemerne bag Jer og få afsluttet tilbagevendende konflikter. Hvis I får skrevet udfordringerne ned i en prioriteret rækkefølge, bliver det lettere at gøre noget ved det største problem først – og det virker rigtig godt for parforholdet.

3. Hvilke behov bliver ikke mødt

Hvis I ofte bliver frustrerede, skændes og har store konflikter er det sandsynligvis fordi I begge har behov som ikke bliver mødt. Alle mennesker har nogle helt grundlæggende behov og det er umuligt at slippe af med sin frustration, før du får taget hånd om dine behov. Find ud af hvad det er du har brug for, så bliver det lettere for dig selv og for din partner at imødekomme dem.

4. Husk at flirte med din partner – gerne dagligt

Flirt beriger forholdet med intimitet og nærhed – som er super afgørende for et velfungerende parforhold. Kig eksempelvis din partner dybt i øjnene og smil. Skriv søde beskeder til hinanden i løbet af dagen eller forestil dig, at du driller din partner på en sød måde med dit blik. Flirt kan genskabe følelsen af at været nyforelsket og det virker fantastisk i et parforhold.

5. Giv masser af komplimenter

Vi elsker alle sammen at få ros og anerkendelse – og det er vigtigt at rose hinanden for den man er og det man gør. Måske kan I lave en morgenrutine hvor i starter dagen med at give hinanden et kompliment eller ved at skrive en sød SMS midt på dagen. I kan også skrive små sedler til hinanden, som I lægger på køkkenbordet – det er altid super fedt at blive overrasket.

Det var alt for nu:-)

 

2 Replies to “5 ting der kan betyde alt for dit parforhold”

  1. Hej iparterapi,

    Tak for et godt indlæg! Jeg har forsøgt at bruge et par af dem i mit eget parforhold og det ser virkelig ud tila t hjælpe. Min mand har nemlig reageret virkelig positivt på de nye ting jeg har gjort.

    Mange hilsner
    Lisbeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *