Utroskab er ødelæggende for parforholdet

Utroskab vækker de allerdybeste og største følelser i os, da de fleste mennesker forbinder utroskab med det største svigt man overhovedet kan forestille sig. De fleste oplever nok et kæmpe chok når de konfronteres med at deres partner er utro. Et chok, som ofte kommer som et lyn fra en skyfri himmel, hvilket bestemt ikke gør følelserne mindre – tværtimod.

Derudover regner det ofte ned med spørsmål. Spørgsmål som eksempelvis hvorfor og hvordan ens partner kan finde på at give det dyrebareste I har sammen til en anden, og hvorfor det overhovedet er nødvendigt? Er han eller hun så meget bedre end mig? Hvorfor? Følelserne er i frit spil og er ofte næsten ubærlige.

Flere stadier når man har opdaget utroskab

Når man har opdaget at ens partner er eller har været utro, vil man ofte blive ramt at chok. Denne tilstand er ofte forbundet med panik og en panisk tilgang til tilværelsen og sin partner. Når noget gør rigtig ondt – uanset og det er psykisk eller fysisk – vil vores hjerner automatisk forsøge at fjerne smerten og finde på løsninger og svar.

Det gør den ved at stille spørgsmål og finde svarmuligheder og det er ikke altid lige hensigtsmæssigt. Det resultere nemlig ofte i at de fleste vil forsøge at presse så mange svar ud af vores utro partner som overhovedet muligt.

Det gør ikke situationen bedre for parforholdet og selvom man gerne vil have samtlige detaljer og en minutiøs beskrivelse af forløbet, gør det kun situationen værre. Det vil dog være godt og sundt at få nogle svar fra den utro partner, da vi ellers giver vores hjerner og vores fantasi frit spil til selv at regne ud hvorfor og hvordan.

Utroskab og parterapi

Når man har oplevet utroskab, kan man enten vælge at gå fra hinanden, eller at blive sammen og kæmpe for parforholdet. Hvis man vælger at blive sammen og kæmpe for parforholdet, på trods af sårede følelser, fordi man stadig helt grundlæggende elsker hinanden, kan det rent faktisk godt lade sig gøre at blive sammen – for nogle. Men det er vigtigt at begge parter indser at der ligger et stort arbejde foran sig, og at det er nødvendigt at gå i parterapi. Parterapi kan nemlig være medvirkende til at skabe et helt nyt og meget bedre forhold, hvis begge parter er villige til at gå helhjertet ind i det terapeutiske arbejde.

Utroskab er nemlig ofte et symptom på at noget er gået helt galt i parforholdet, og at det måske har været problemfyldt i en længere periode. Når man ikke er tilfreds eller trives i parforholdet i en længere pariode, vil det ofte resultere i sårede følelser, ensomhed og følelsen af mindreværd – og det kan nogle gange føre til utroskab. Simpelthen for at flygte fra hverdagen og alle problemerne.

Hvis I har oplevet utroskab kan vi anbefale at gå i parterapi. Du kan også læse meget mere om årsagerne til utroskab og hvordan I kan forebygge utroskab her.

Held og lykke med parforholdet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *