Parforholdet og sexlivet

I Danmark afsluttes næsten halvdelen af alle parforhold med en skilsmisse. En skilsmisse er både dyr for samfundet, men især for børnene.  Der kan naturligvis være mange årsager til at mennesker vælger at gå fra deres partner, men en stor megafon måling viser at 30 procent af de danskere, der lever i et parforhold, er utilfredse med deres sexliv.

Faktisk viser flere undersøgelser, hvor danskere er blevet spurt om hvor tilfredse de er med deres sexliv, at 18 % af danskerne vurderer deres sexliv til at være undermiddel, og hele 13 % vurderer deres sexliv til meget under middel. Så der er bestemt også plads til forbedringer.

Undersøgelserne konkluderer at årsager som manglende lyst, forskellige seksuelle præferencer eller hyppigheden ofte at kilen til mange af de udfordringer som opstår.

Forestilling om det perfekte

Ifølge parforholdsekspert Vicky Volder fra virksomheden The praxis i København, er dette problem meget mere almindeligt end mange tror. Men noget af det der også spiller en afgørende roller for vores vurdering af vores sexliv er især vores forestilling om at alle andre har et helt fantastisk sexliv og parforhold.

»De fleste tror at alle andres sexliv er helt perfekt«, fortæller Vicky.

Men der er også stor uenighed om hvor ofte, man skal dyrke sex og hvor længe det skal vare. Mange undersøgelser har tidligere vist at mænd helt grundlæggende har seksuel appetit end kvinder. De har oftere lyst, og det kan let føre til uoverensstemmelser og konflikter i parforholdet. Nogle kvinder kan hurtigt føle sig presset til at have sex hvilket er kan skabe en ond spiral, da det ofte leder til endnu mindre lyst. Omvendt føler mænd ofte at han ikke får dækket sine helt grundlæggende behov og det skaber ofte frustrationer i udfordringerne i parforholdet, da sex er vigtigt for langt de fleste parforhold.

Hvordan kan I gribe udfordringerne an?

Helt grundlæggende handler det om at være kærlige og nærværende overfor hinanden. I virkeligeheden kræver det ikke ret meget meget. Det gælder om at prioritere parforholdet og vise din partner at du elsker ham eller hende. Ros og søde ord kan gøre i verden til forskel og det kan helt afgjort bane vejen for et fornyer og langt bedre sexliv og parforhold. Kig hinanden i øjnene og forsøg at skabe mere intimitet og nærvær når I har kontakt.

Hvis I er utilfredse med parforholdet og sexlivet, så tal sammen om det. Forsøg at undlade at kritisere og pege fingre af hinanden. Tal udelukkende udfra hvordan du oplever situationen og fortæl din partner ærligt om dine ønsker og fantasier og drømme og længsler. Det lyder måske ret banalt, men sådan det virker og det er vigtigt for at skabe et bedre parforhold. Hvis I kan få en seriøs og alvorlig snak om de mønster I er kommet ind i, og få afdækket, hvordan I i fællesskab kan få brudt mønsteret, vil I få et langt mere tilfredsstillende sexliv og parforhold til stor gavn og glæde for begge parter.

Hvis I har svært ved at tale sammen om de udfordringer I oplever er parterapi helt sikkert noget der kan hjælpe jer tilbage på sporet.

God fornøjelse med parforholdet og sexlivet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *