Er der noget der gør igen hos de par der bliver sammen i mange år? Hvad er det helt præcis der virker for nogle par livet igennem, mens andre opløses eller bliver skilt efter kort tid? Det er der lavet end forskellige undersøgelser omkring og resultater er efter vores opfattelse i overraskende.

Derfor får du her 5 gode råd til hvordan du kan sikre at dit parforhold bliver sundt, langt og lykkeligt.

1. Grin sammen

Det at grine sammen betyder rigtig meget for en relation og styrke båndet i mellem jer. Det kan godt være udeforstående synes I er pinlige når I griner sammen og måske slet ikke forstår jeres interne jokes og vittigheder. Men det er vigtigt, da fælles grin styrke jeres teamfølelse og samhørighed og lysten til at grine sammen ses meget ofte hos de par der bliver sammen længe.

2. Stil spørgsmål til hinanden – hver dag

Det er nok noget du måske har hørt før – men det gør det ikke mindre rigtigt. Spørg ind til din partners dag – hver dag. Det betyder nemlig rigtig meget for parforholdet.

Bare en lille kort snak om dagen der er gået, måske et lille grin over ting der er sket, kan virkelig forbedre et parforhold. Tidligere undersøgelser har vist at par der taler om hinanden oplevelser på daglig basis er  både mere lykkelige og har langt større forståelse for hinanden og den andens verden.

3. Sørg for at skænderier ikke giver ar på sjælen

Det er rigtig svært at finde et par der ikke skændes – bare en gang i mellem. Der er dog bare stor forskel på et godt skænderi og et dårligt skænderi. Basalt set kan det koges helt ned i de ordvalg, I bruger, når bølgerne går højt og I bliver ramt på jeres dybeste følelser.

Det vigtige har er at huske at bruge ordene “vi, os og vores” fremfor “mit, mig og min” – så vil man langt oftere ende skænderiet på en god måde, som finder ind til en fælles forståelse, i stedet for at skyde på hinanden og opremse alle de ting den anden gør forkert.

Det handler om, at stå sammen – også selv om I er uenige. På den måde bevarer man en holdfølelse og en fornemmelse af at man stadig gerne vil hinanden også selv om man er enige.

4. Lyt til det din partner siger

Det er ofte mænd der bliver beskyldt for ikke at lytte til det partneren siger, men det kan naturligvis gå begge veje. Det er nemlig så ufattelig vigtigt at lytte til vores partner. Der er ingen tvivl om at de parforhold som holder længst, er de parforhold, hvor man viser omsorg og empati for hinanden, og ikke mindst lytter efter hvad partneren siger og hvilke behov han eller hun har. Lyt grundigt til det partneren siger og lad være med at afbryde. På den måde bliver I stand til at sætte jer ind i hinandens følelser og behov – og det er virkelig vigtigt for en god og sund relation.

5. Bliv venner med din partners venner

Det at være en del af din partners netværk, er næsten lige så vigtig en del af et godt parforhold. Jo bedre og stærkere et forhold, du har til din partners venner, jo bedre bliver dit og din partners parforhold – sådan er det bare.

Hvis du ønsker at styrke dit parforhold og gøre noget ved de udfordringer I oplever, kan vi varmt anbefale et besøg hos en parterapeut. Hvis I vil vide mere om hvordan I finder en dygtig terapeut, kan vi anbefale denne artikel, som forklarer mere om det.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *