Gennem tiden er der lavet mange forskellige undersøgelser, som dokumenterer effekten af terapi og ikke mindst parterapi. Hvis man laver en kort gennemgang af nogle af de lidt større studier, som har haft fokus på at dokumentere effekten af terapi gennem de sidste 40 år, viser det sig, at personer som har været i terapi, har fået det bedre end 80% af de personer, der ikke har modtaget psykologhjælp eller terapi.

Disse undersøgelser er ofte meget generelle og der kan naturligvis forekomme store udsving i resultaterne. Noget af det som er afgørende er, hvilke udfordringer den enkelte klient har og selvfølgelig også deltagernes personlighed og deres generelle holdning til terapi. Der er dog nogle få ting som er helt afgørende for om terapi virker og har den ønskede effekt.

I denne video får du en forklaring af hvordan terapi virker og hvorfor.

Hvordan finder jeg en psykolog der er rigtig for mig?

Det er flere faktorer som er helt afgørende for at sikre et godt forløb. Men der er især to ting der er helt afgørende – det har flere uafhængige undersøgelser fastslået.

  • En positiv kemi: Kemi er en svær størrelse at have med at gøre, da kemi er meget individuel. Med noget af det du kan spørge dig selv om efter 1. samtale er om du er tryg ved psykologen? Føler du, at du kan være 100% ærlig og forstår psykologen de problemerstillinger du oplever?
  • Et stærk partnerskab med psykologen: Oplever du har I har et samarbejde om at hjælpe dig? Føler du dig lyttet til, hørt og taget alvorligt?

Det er altså afgørende at du finder en psykolog, hvor du føler dig tryg ved at arbejde med det der er svært. Det er mindre vigtigt hvilken type terapi psykologen arbejder med.

Læs også: 5 ting som du skal huske i dit parforhold

Hvorfor skal jeg vælge en psykolog?

Du skal ikke nødvendigvis vælge en uddannet psykolog, men det kan have nogle fordele. Titlen psykolog er nemlig en beskyttet titel, som kun må bruges af godkendte psykologer. Det er en garanti for at dem der kalder sig psykolog har mindst en 5 årig psykologi uddannelse fra universitetet bag sig og derved har gennemført det teoretiske psykologstudie og gennemgået et praktisk uddannelsesforløb som er godkendt af staten.

Er du ung og ønsker du at finde en psykolog er der mange muligheder på nettet og mulighederne er mange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *